Batman merkeze bağlı Zorköy'de spor alanlarının olmadığını belirten köyde ikamet eden gençler ve çocuklar, kendileri için spor aktivite alanlarının yapılmasını istediler.

Zorköy, Segırkan ve Yeniköy'ün birleşmeleri ile 3 köyün toplam nüfusu 4 bini geçerken, buralarda ikamet edenlerin çoğunluğunu çocuklar ve gençler oluşturuyor.

Gazetecilere konuşan Segırkan köyünün sporsever genç sakinlerinden Mustafa Çelik (18), köyde en az bir sentetik çim saha ya da farklı spor alanlarının yapılması gerektiğini söyledi.


"VALİMİZ SESİMİZİ DUYSUN"


Zorköy sakinlerinin çoğu alışveriş, eğitim ve diğer ihtiyaçları için Batman merkeze kadar geldiğini ifade eden M.Şirin Akgün, "Gençler olarak futbol ya da diğer spor aktivitelerini gerçekleştirebilecek yer bulamıyoruz. Köyde her tarafın bahçe ve tarla olması nedeniyle neredeyse bir futbol maçı bile Batman'a gelmek zorundayız. Özellikle bu durum gece olduğu zaman hem bizi hem ailemizi tedirgin ediyor. Üç köyün ortak noktasında yapılacak spor alanları biz Batman gençliği için fayda sağlayacaktır. Buradan sizin aracılığınızla yeni Valimiz Ahmet Deniz'den talepte bulunuyoruz. Yaklaşık 4bin nüfusu olan 3 köy için ümit ediyoruz ki sayın valimiz spor alanlarının yapılması konusunda çalışmalar başlatır" dedi.