Kulüpler Birliği'nin olağan toplantısı Maslak'ta bulunan ofiste gerçekleştirildi.

Kulüpler Birliği yeni yönetiminin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dursun Özbek, Hakkari Çukurca'da meydana gelen bombalı saldırıda 4 şehit ve 4 yaralı olduğundan dolayı üzüntü içinde olduklarını belirtti. Düzenlenen toplantıya Osmanlıspor ile Beşiktaş kulüplerinden temsilci katılmazken diğer kulüplerden başkan ve temsilciler yer aldı.

Özbek, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmede Türk sporundaki çalışmalara hız verilmesi ve stopaj miktarları ile ilgili yardım istenildiğini belirtti. Bu hafta milli maç olduğunu hatırlatan Dursun Özbek, ''Milli maçın mutlaka kazanılması lazım. Arkadaşlarım adına galibiyet beklediğimizi belirterek, başarılar diliyorum. İnşallah beklenen sonuçları alacağız'' dedi. 

"KURULLAR İLE İLGİLİ TFF İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

TFF'nin kurullarının kestiği cezalara Kulüpler Birliği olarak bir yaptırım güçleri olmadıklarını söyleyen Özbek, "Gündemimize geldi ancak bu konu ile ilgili federasyonla kısa bir süre içerisinde görüşmek istiyoruz. Giderek boyutları büyüyor. Başka şeyleri tetiklemesinden korkuyoruz. En kısa sürede TFF ile görüşeceğiz. Şikayet ettiğimiz konular sadece hakemler değil. Tahkim ve disiplin kurulları da buna dahil. Bunların kendi akışına bırakılmaması lazım. İlgililerle bu konuda bir araya gelerek çözüm bulmak zorundayız. Biz kitlelere hitap ediyoruz. Bunun tırmanmasına izin verilmemesi lazım. Daha sezon başındayız. Bunların kontrolden çıkmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu manada federasyon ile görüşeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda yer almayan kulüp temsilcileri ile ilgili de konuşan Özbek, "Mazeretleri var, ben görüştüm. Seyahat nedeniyle katılamadılar ama alacağımız kararların arkasındalar" dedi.