Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, sanık Kütahyalı'nın ilk celseye de gelmediğini hatırlatarak, "Sanık duruşmaya katılmamayı alışkanlık haline getirdi. Sanık ile vatandaş arasında hiçbir fark yoktur. Kendisini savcılık ve mahkemenin üstünde görüyor. Bu durum mahkemenin şahsiyetine saygısızlıktır. Soruşturma aşamasında da ifade vermeyince hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmış ancak infaz edilememişti. Bu nedenle yargı makamının saygınlığı ve güvenin temini için sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.    

ZORLA GETİRME KARARI 

  Kütahyalı'nın avukatı da müvekkilinin iş nedeniyle yurtdışında olduğunu, bu nedenle duruşmaya katılamadığını belirterek, yakalama talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme hakimi, Rasim Ozan Kütahyalı'nın duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.   

  6 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

  İddianamede Kütahyalı'nın Ağustos 2016'da kaleme aldığı yazısında, müştekinin FETÖ mensuplarını koruduğu yönünde iddialara yer verildiği, yazıda eleştiri sınırlarının aşıldığı, haberin gerçek olmadığı, basın özgürlüğü kapsamının dışına çıkılarak hukuka uygunluk sebeplerine riayet edilmediğinin anlaşıldığı kaydedildi. Şüpheli Kütahyalı'nın yazısında işlemediğini bildiği halde hakkında soruşturma başlatılmasını sağlamak için müştekinin FETÖ mensuplarına yardım ettiği iddiasında bulunduğu öne sürülerek, iftira suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ifade edildi. şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "İftira" suçlarından 1 yıl 3 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse , şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. 

  KÜTAHYALI DAHA ÖNCEDE CEZA ALMIŞTI 

  Fatih Terim'in şikayeti üzerine, Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan da daha önce dava açılmıştı. Mayıs ayında görülen davada Kütahyalı "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca "Hakaret" suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Kütahyalı'nın para ve hapis cezası ise ertelenmemişti.