Ligler ne zaman oynanmaya başlayacak? Maçlar seyircili mi yoksa seyircisiz mi oynanacak? covid-19 salgını nedeniyle neredeyse tüm dünyada durmuş olan futbolun geleceğini belirleyecek 2önemli toplantı önümüzdeki 3 gün içinde gerçekleştirilecek 

UEFA, önce 55 ülkenin Genel Sekreteri ile telekonferans yöntemi ile görüşme yapacak. Liglerin ne zaman başlayacağı, seyircili mi, seyircisiz mi oynanacağı gibi konular hakkında görüş alış verişinde bulunulacak.

23 Nisan Perşembe günü ise UEFA İcra Komitesi toplanacak. Telekonferans toplantısında hem yerel ligler hem de Avrupa müsabakaları ile ilgili gelişmeler ele alınacak.

Başkan Ceferin: "Liglerin en geç Ağustos'ta bitirilmesi lazım"

Ayrıca İtalyan Corriere Della Sera gazetesine açıklama yapan UEFA Başkanı Alexander Ceferin; "Liglerin en geç Ağustos'ta bitirilmesi lazım yoksa Eylül veya Ekim ayına sarkarsa 2020-2021 sezonunda sıkıntı yaşarız" dedi.

Önceliklerinin taraftar, futbolcu ve teknik direktör sağlığı olduğunu vurgulayan Ceferin "İyimser bakmaya çalışıyorum, taraftar olmadan sezonu tamamlayabiliriz" şeklinde konuştu.

"Ligleri bitirilememesini kulüpler ve federasyonlar için çok kötü sonuçları olabilir"

Liglerin tamamlanamayacağını söylemenin henüz erken olduğunu söyleyen başkan Ceferin, "Bunun kulüpler ve federasyonlar için korkunç sonuçları olabilir" dedi.

Kaynak : TRT SPOR