Milli gururumuz Arda Turan, yıllık 8 milyon euro ücretle transfer olduğu Barcelona’dan kazandığı paranın bir kısmını ticarete yatırdı. Etiler’deki Sarıhan isimli mekana ortak olan yıldız futbolcu, hizmet sektörünü sevdi. Arda Turan’ın yine yakın arkadaşı Cemal Sarıhan ile birlikte Şişli’de yeni bir restaurant açmak üzere olduğu ortaya çıktı.

DENİZLİ’NİN DAMADINA EMANET
Mimarlığını Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin damadı Abdullah Burnaz’ın yaptığı mekanın ajans ve logo işleri ise Okan Bayülgen’in eski eşi Şirin Ediger’e emanet. “Yeni nesil esnaf lokantası” sloganı ile yola çıkan Arda Turan ve Cemal Sarıhan’ın ‘Arşiv’ adını verdikleri mekanda Türk Mutfağı’na ait eşsiz yemekler sunulacak. Yıldız futbolcunun ortağı olduğu ve maliyeti 3 milyon lirayı bulan mekanın açılışı yakında yapılacak.

AVRUPA’DA ŞUBE PLANLARI
Türkiye’de zincir haline getirilmesi planlanan ‘Arşiv’, daha sonra Avrupa’ya da açılacak. Türk Mutfağı’nın tüm lezzetlerini kapsayacak olan 150 kişilik mekanda, kullanılacak tüm malzemelerin Türkiye’nin çeşitli illerinden organik ve doğal olarak temin edileceği öğrenildi. Bu arada Arda Turan ile Cemal Sarıhan, ‘Arşiv’in ardından kafe konseptli başka mekan da açmayı planlıyor.