Lucescu'dan ilk açıklamalar...

"Türkiye’ye geldiğim için mutluyum. Belki birkaç sene önce gelmeliydim. 4 sene boyunca hem Galatasaray hem de Beşiktaş’ta önemli başarılar yakaladık. Yine aynı duyguları yaşayabileceğim Ukrayna’ya gittim. Shakhtar bana bir imkan sundu ve ben de bu imkanı değerlendirdim. Ukrayna'da özel arkadaşlar edindim, iyi başarılar kazandım"

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2 kez temasımız oldu. Sonunda gelen teklifi kabul etme kararı aldım. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna’yı terk etme kararı aldım. Ligdeki durum benim için iyi bir hal almamıştı ve Zenit’e gitmeyi tercih ettim. Geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedik. 3 önemli oyuncu kaybettik. 1,5 ay düşündüm ve evde duramayacağımı anladım. Kariyerime devam etme kararı aldım.

Bu şartlarda ilk olarak Galatasaray, Östersunds maçı döneminde benimle temasa geçti. Takıma yardımcı olmam için temasa geçtiler. Başkan yardımcısı ile görüştüm. Bana Futbol Direktörü olma imkanı sundu. Kabul etmedim, reddetmedim, 1 hafta sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini ifade ettim. Böyle bir pozisyonda neye karar verdim? Galatasaray tekrar geldi Bükreş’e. Kendileriyle o pozisyonda çalışmayacağımı söyledim"

"Umarın bir gün yeniden Galatasaray'ın başına geçer"

"Bu teklifi kabul etmemde Türkiye’ye ve taraftarlara olan sevgim öne çıktı. Umarım ki taraftarlar bana destek verecektir. Şu an en önemli görevdeyim. Ülke adına böyle bir görevde olduğum için mutluyum. Türk futbolu adına önemli bir görevde olduğumu söylemeliyim. Sayın Fatih Terim’e de çok teşekkür etmem gerekiyor. 2000 yılında beri tanışıyoruz. Ona çok büyük bir sevgi besliyorum. Umarım bir gün Galatasaray’ın başına geçer. Bu takımı yarattığı için de kendisine teşekkür ederim"

"Milli takımı takip etmeye çalıştım. Durumu az çok biliyorum. Euro 2016 sonrası bazı oyuncularla sorun yaşandığını da biliyorum. Ben bu oyuncular konusuyla ilgili kulüpleriyle konuşmak istiyorum. Yurt dışında oynayıp düzenli oynayamıyorlar. Hemen bir maça hazırlanmamız lazım. 3 puanı hemen alıp yolumuza devam etmemiz lazım. Benim amacım bütün oyuncuları bu ülkeye bir sorumlulukları olduğuna ikna etmek. Bu futbolcuları tam anlamıyla görevlerini yerine getirmeleri için ikna etmek gibi bir düşüncem var"

"Arda'ya telefon açacağım"

"Arda Turan ile tabi ki görüşeceğim. Kendisine telefon açacağım. Türk halkının çok duygusal olduğunu biliyorum, bunun farkındayım. Arda’nın acı çektiğini anlayabiliyorum. Hem Milli Takımın hem de onun milli takıma ihtiyacı var. Bu şekilde orta noktayı bulabiliriz diye düşünüyorum. Benim şu andaki görüşüm bu"
Demirören: "Fatih Terim ile konuşacağız"

Yıldırım Demirören: "Fatih Terim ile konuşacağız. Tazminat konusunda yönetim kurulumuzla bir karar alıp kendisine bildireceğiz."