Süper Lig'de pazar günü oynanan Erzurumspor - Beşiktaş maçında Siyah Beyazlı takımın attığı 3. golden önce milli furbolcu Cenk Tosun'un pozisyonu çok tartışılmıştı.

Bu pozisyonu Milliyet Gazetesi'nde değerlendiren TFF Başkanı Nihat Özdemir, maç yasağı ile ilgili aldıkları flaş kararı da açıkladı.

Lig'de 34. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, BB Erzurumspor'u deplasmanda 4-2 mağlup etmiş ve liderliğini perçinlemişti. Siyah Beyazlı takımın 3. golü öncesi Cenk Tosun'un pozisyonu karşılaşmaya damga vurmuş, sosyal medyada çok konuşulmuştu.

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural maç sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bir hakem hatasıyla, 2-2'yken tam da gözümün önünde. Bar bar bağırıyoruz. Cenk eliyle aldı, Ghezzal akabinde golü attı. Hakemin orada pozisyonu kaçırması canımızı yaktı" 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, çok tartışılan pozisyon ile ilgili çarpıcı açıklamalar da bulundu...

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar;

"Bana kalsa Erzurumspor’un hep Süper Lig’de kalmasını isterim. Erzurum Doğu Anadolu’nun simge şehri. Ama oyunun kuralları var.”

“Elle olduğu iddia edilen Cenk’in pozisyonundan sonra top Erzurumspor’a geçmiş, sonra Beşiktaş yeniden topu kazanmış ve Ghezzal’a vermişler. Artık pozisyon geçmiş… Kural kitabı öyle yazıyor.''

 “Bana gelen bilgiyi söylüyorum… Beşiktaş’ın top tekniğini engellemek için sahayı sulamadıkları iddia ediliyor. Bu yıl bu olayları çok yaşadık. Artık kesin kararlar alıyoruz!”

 “Yeter artık. Türk futboluna yakışmayan statlarda, kötü zeminlerde maç oynatmayacağız. Stadın zemini kötüyse kulüplere orada maç oynama yasağı gelecek, maçları başka illere alınacak.”

Kaynak: NTV Spor