Arjantinli efsane isim Maradona'nın ölümü tüm dünyayı derinden sarstı. Ölümünün şüpheli bulunmasının ardından polis harekete geçti.

 Arjantin'de savcılık, futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümüne ilişkin "kasıtsız adam öldürme" ve "kişiyi terk etme" suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, doktor Leopoldo Luque'nin evi ve özel muayenehanesinde arama yapıldı.

Polisin aramada, Arjantinli efsanenin hastalık öyküsüne, doktorun cep telefonuna, iki tabletine ve iki dizüstü bilgisayarına el koyduğu belirtildi.

Aramanın ardından doktor Leopoldo Luque açıklamalarda bulundu. Futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın arkadaşı olduğunu ve doğal bir biçimde öldüğünü dile getirdi.

"Neyden sorumlu olduğumu biliyor musunuz?" ifadeleri kullanan Luque; "Ona bakmaktan, onu sevmekten, ona yardım etmekten. Herkes "O adamı bırak eğer ona bir şey olursa herkes bu işten sıyrılmaya çalışacak" dediklerine orada olmaktan. Ben onun yanındaydım, çünkü o benim arkadaşımdı" şeklinde konuştu.

Doktor Luque kendisi ile sağlık ekibine yöneltilen suçlamaları reddetti  ve şu açıklama da bulundu;

"Bunlar araştırılacak şeyler ama size söylüyorum, bu beni değiştirmez. Onu seviyorum ve birisi ona kötü davranmış olsaydı, bunu söylerdim. Ama kötü bir şey görmedim, hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaptık."

Soruşturmayla, Maradona'nın genel kontrollerinin yapılması için 2 Kasım'da kliniğe kaldırılmasından ölümüne kadar geçen zamanda ihmal bulunup bulunmaması araştırılıyor.

Arjantin basınında çıkan haberlere göre soruşturma Diego Armando Maradona'nın kızları Dalma, Gianinna ve Jana'nın verdiği ifadeler üzerine başlatıldı.

Öte yandan futbol efsanesi Diego Armando Maradona, ay başında hastaneye kaldırılmış ve beyin ameliyatı geçirmiş, taburcu edildikten sonra 25 Kasım'da "Kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Kaynak: NTV Spor