Arjantin'in Tigre kentinde geçen ay 'kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi' nedeniyle hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Maradona'nın otopsi raporu ortaya çıktı.

Arjantinli efsane futbolcunun ölmeden önce alkol ve uyuşturucu madde almadığı ancak kalp ritmini bozabilen depresyon ilaçları kullandığı tespit edildiği ifade edildi.

60 yaşındaki Maradona'nın ölümünde doktor ihmali olup olmadığının araştırıldığı soruşturma kapsamında yapılan otopsi incelemesinde eski futbolcunun, bağımlılık ve depresyon tedavisinde verilen bazı psikotrop ilaçları kullandığı belirtildi.

Arjantinli efsane Maradona'nın ölmeden önce geçirdiği beyin operasyonu öncesi ve sonrasında kullandığı bazı ilaçların kalp yetmezliği yapabileceği endişesi taşıyan uzmanların bir heyet oluşturarak yeni bir tetkik yapacakları belirtiliyor.

Yapılan tetkiklerin ardından Maradona'nın ölümüne sebep olabilecek herhangi bir unsurun olup olmadığı belirlenecek ve vefat nedeninin doğal nedenlerden olup olmadığı netlik kazanmış olacak.

.

Kaynak: Fotomaç