NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında Mehmet Demirkol açıklamalarda bulundu.

"Ya istediğiniz kararı alın Arda yoksa yok yani ama şunu söyletmeyin şaşırtıcı derecede kolay bir zafer..."

"Bunu söylettiğiniz zaman her şey sonuçtur kardeşim futbolda... Bütün sporlarda her şey sonuçtur. İşte skor yazarlığı yapma, ne yazarlığı yapacağım. Kazanırsan haklısın böyledir bu iş..."

"Böyle kılıcı çekiyorsan, böyle palaları savuruyorsan kazanmak zorundasın kardeşim. Bu kadar basit bir şey. Hem istediğin gibi at oynat kimse karışmasın hem de deki oynama. Bunun ikisi birden olmaz. Böyle bir şey yok. Birisinden birisinin tam olması gerekiyor. Ya en iyi takımınla çıkacaksın kaybedeceksin ya da kendi istediğin takımla çıkacaksın kazanacaksın."

"Hem kendi istediğin takımla çıkacaksın hem de 'şaşırtıcı derecede kolay bir zafer' dedirteceksin rakibe böyle bir şey olmaz. Bu çok ciddi bir hatadır. Bundan dönün diyorum. Rüştü Reçber'in dediği gibi buradan gidin demiyorum ben... Fatih hoca emekli olsun diyor hatta..."

"Milli Takım üzerinden tartışma böyle olmaz. Bizim en iyi takımlarla çıkıyorum ama neden olmuyorun tartışmasını yapmamız gerekiyordu ama onu yapamıyoruz. En azından bunu yaptırın..."

"Federasyon yöneticilerine bak ya, 'Olur öyle diyor, biz karışmayız diyor, yapar diyor. Siz karışmayın diyor. Siz karışmayın kendi kendisine sönsün ateş' diyorlar."

"Eğer Arda'yı televizyonda seyredip ondan sonrada etkilenip sonrada maçta performans veremiyorsa milli takıma çağırmayın. Arda'yı yayına çıkarmak televizyon başarısıdır. Kim çıkarırsa da tebrik ederim."