Mehmet Demirkol, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Zorya Luhansk - Fenerbahçe karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Demirkol, şunları söyledi:

'Fenerbahçe'nin çok net bir orta saha problemi var'

"Mehmet Topal ile Josef'in birlikte oynamasından gelen bir orta saha kısırlığını geçen yıldan beri söylüyorum. 10 numara bulamazsın.. 10 numara zaten vardır. Fenerbahçe'de her şeyden parça parça var. Biraz ondan, biraz bundan.. Fenerbahçe'nin çok net bir orta saha problemi var. Transfer yapılamayacağı için, mesaj vermek istiyor olabilir Advocaat.

Oyunculara itirazım yok, Josef, Alper, Ozan hepsi Fenerbahçe'de oynar. Ama hepsi birlikte oynamaz! Ekstra oyuncular lazım. Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde yarı final oynadı. Kim hatırlıyor ki onu? Avrupa Ligi artık kazanıldığında değerli. Sevilla, Avrupa Ligi'ni 5 kez kazandı... Kazandığın zaman çok önemli ama kazanmadığın zaman önemli değil. Benim derdim Şampiyonlar Ligi.. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş.. Bu takımlar Şampiyonlar Ligi'nde olmalılar."

'Emenike'yi Fenerbahçe'de görmek üzüyor'

"Galatasaray orta sahasında Sneijder var, ona alan yaratmaya çalışılıyor. Fenerbahçe'de kim var? Fenerbahçe çok ciddi bir hata yaptı. Bunlar amatör yönetimlerin yapacağı hatalar! 18 yıldır başkan olan A.Yıldırım'ın yapacağı hatalar değil bunlar. Hem Yanal hem de Pereira'yı sezon başı gönderiyorsunuz...

'Aykut Kocaman'ın futbolunu sevmiyorum'

Aykut Kocaman'ın futbolunu hiç beğenmiyorum, sevmiyorum. Ama saygı duymak lazım, çok başarılı... Acayip bir iş yapıyor. Mourinho'nun da kazanmadığı kupa kalmadı ama oynattığı futbol beğenilmiyor, sevilmiyor. Emenike'yi Fenerbahçe formasıyla görmek beni üzüyor. Bu kadar yeteneksiz bir oyuncu Fenerbahçe'de oynamamalı. Bu kadar yeteneksizlikle futbolcu olunabileceğini bilsem, ben de futbolcu olurdum.

Fenerbahçe'nin tarihindeki santrforlara baksana şöyle bir.. Kalite olarak. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'la Rıdvan Dilmen oynuyordu, yetmez diye Hasan Vezir'i aldılar! Ben bu kaliteyi istiyorum!"