Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe yeni sezona transfer bombalarını patlarak girdi. 

Mert Hakan Yandaş, Sosa, Gökhan Gönül, Caner, Novak, Cisse, Samatta, Valencia ve Lemos gibi yıldız isimleri renklerine bağlayan Fenerbahçe, birçok isim ile de yollarını ayırmıştı.. Bu transferlerde teknik direktör Erol Bulut kadar Emre Belözoğlu'nun da katkısı bulunuyor.

Gönderilen oyuncular arasında sözleşmesi sona erip, yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici'nin yanı sıra, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç ve Alper Potuk'ta yer alıyordu.

Mehmet Ekici dışında gönderilen tüm isimler kendilerine kulüp buldu.

Hasan Ali Kaldırım Başakşehir'e, Alper Potuk Ankaragücü'ne, Mevlüt Erdinç Karagümrük'e ve Tolgay Arslan da Udinese ile sözleşme imzaladı.

Ancak Ekici henüz bir kulüp ile anlaşma sağlayamadı.

Boşa çıktığı zaman Galatasaray'ın transfer listesine girmişdiği iddia edilmiş ancak transfer döneminin kapanmasıyla gerçekleşen bir transfer olmamıştı.

Öte yandan iddialara göre;30 yaşındaki deneyimli futbolcu  Mehmet Ekici, Türkiye'de transfer döneminin bitmesiyle rotayı Rusya'ya çevirdi. Tecrübeli yıldızın menajerinin şu anda 2-3 Rus kulübü ile görüşme gerçekleştirdiği öne sürülüyor..

Diğer yandan Rusya'da transfer dönemi 17 Ekim tarihinde sona ereceği için pazarlıkların kısa süre içinde sonuçlanması bekleniyor. 

Kaynak: İnternet Spor