Euro 2016'da Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ettiği maç sırasında meşale yakan ve stada yanıcı madde soktuğu tespit edilen toplam 11 Türk taraftar hakkında dava açıldı. Lens kentindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan maçın ardından gözaltına alınan gurbetçi taraftarlar, 22 Temmuz'da Béthune Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Söz konusu 11 taraftarın 6'sının Belçika'dan geldiği belirtilirken, bu isimler valilik kararıyla sınır dışı edildi.

Fransa'da yaşadığı tespit edilen diğer 5 kişi de gözaltındaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. "Gerçek bir Türk taraftarı meşale yakar" Gözaltına alınan taraftarların savcılık sorguları sırasında yaptıkları savunma ise dikkat çekti.

Stadyumda meşale yakmanın yasak olduğunu bilmediklerini söyleyen taraftarlar, "Gerçek bir Türk taraftarı meşale yakar." diyerek kendilerini savundu.

Daha önce Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti'ni karşı karşıya getiren maçta Hırvat taraftarların sahaya attığı meşaleler sebebiyle oyun bir süreliğine durmuş, olayın ardından Fransız yetkililer stadyumdaki önlemlerin artırılacağını ve bu tür olaylara müsamaha gösterilmeyeceğini duyurmuştu.