Kozlu Mezarlığı’ndaki anmaya Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sarıkaya ve Sportif A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu katıldı.

Tüm branşlardan altyapı sporcularının da katıldığı törende teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink ve A Takım idari menajer yardımcısı Mert Çetin de bulundu.

Metin Oktay’ın yeğeni Mualla Erşan ile üvey oğlu Rıfat Halil Pala da anmaya katıldı.

Anma sonrası konuşan İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, “Galatasaray Spor Kulübü’ne, yönetim kuruluna, sporcu kardeşlerimize bizi takip eden medya mensuplarına ve Metin Oktay hayranlarına teşekkürler. Takım arkadaşlığımın yanı sıra ölümünün 25. yılında konuşmak zor. O bana göre çok büyük bir insandı. Maçlardaki ağırbaşlılığının yanı sıra Galatasaray’ı hiç üzmedi. Tüm sporseverlerin, rakip takım taraftarlarının dahi gönlünde taht kurmuştu. Kendisi sürekli andığım bir insan. 25 yıl gibi uzun süre bile geçmesine rağmen bu boyutlarda anma büyük mutluluk. İnönü Stadı… Zemini toprak top ise meşin… Yürümenin mümkün olmadığı ortamda ağları delen efsanedir kendisi. Karıncaezmez Şevki, Taş Kışla’nın üstüne çıkıp taraftarı hareketlendirdiğinde Galatasaray seyircisi herkesi yenecek duruma gelmişti. Metin Oktay da onun gibi Galatasaray’ın kabından taşmasında, 25 milyon taraftara ulaşmasında Türkiye’nin en büyük kulübü olmasında pay sahibidir” diye konuştu.

Rıfat Halil Pala, “Futbolu bırakalı 47, ölümünün üstünden 25 sene geçti. Sevgi her geçen gün gitgide büyüyor” ifadelerini kullandı. Mualla Erşan ise, “Şahsım ve ailem adına kulübe ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı görmesi onur verici” dedi.