Süper Lig'de henüz 8 hafta geride kalırken hakem kararları ve VAR sisteminin verdiği kararlar kulüplerimizi adeta çileden çıkartmış durumda.

Takvim'de yer alan habere göre; Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın dışındaki diğer kulüpler de isyan bayrağını açtı.

Son olarak Çaykur Rizespor- Galatasaray mücadelesinde hakem Ali Palabıyık ve VAR hakemi Abdülkadir Bitigen'in verdiği ve vermediği kararlar büyük tartışma konusu oldu.

Konyaspor - Trabzonspor maçında Bordo Mavili futbolcu Vitor Hugo'nun rakibine arkadan yaptığı sert hareket sonrası oyundan direkt atıldıç

Beşiktaş - Sivasspor maçında ise Josef de Souza'ya benzer pozisyonda kart çıkmadı.

Göztepe - Giresunspor maçında Zeki'nin Halil'e yaptığı sert müdahaleye VAR'ın karışmamasını eleştirdi. "haVARhaYOK Ne fark eder" paylaşımında bulundu.

Eski hakemlerimizden Ahmet Çakar ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu;

"MHK patronu olsam Ali Palabıyık'a devre arasına kadar maç vermem. Galatasaray'ın son golünden önce en az 3 faul var"

Konyaspor - Trabzonspor maçında Hugo, Skubic'e arkadan yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kart görürken, Beşiktaş-Sivasspor karşılaşmasında ise Josef de Souza, Sivaslı Felix'e benzer hareketi yaptı ancak sarıyla yırttı.

Türk hakemlerin Spor Toto Süper Lig ve Avrupa 'da yönettiği maçlar arasındaki performans farkı ise tartışılmaya devam ediyor.

Kaynak: Fotomaç