Uzun bir aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’nde katılmaya hak kazanan Milan, B Grubu’ndaki ilk maçında Liverpool’a deplasmanda 3-2 mağlup olmuş, ikinci mücaedelesinde ise Atletico Madrid’i konuk eden İtalyan ekibi, 20. dakikada Rafael Leao’nun golüyle öne geçmesine rağmen. İkini yarıda Atletico Madrid geriden gelerek üç puanı hanesine yazdırdı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır ise Milan tarafından eliştirilerin odağı olmuştu.

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport’un haberine göre Kessie’nin kırmızı kart görmesinde haksızlık olduğunu iddiasında bulunan Milan, penaltı kararını da hiç yerinde görmüyordu.

Milan kulübü, uzatma dakikalarındaki bu pozisyonda topun önce Atletico Madridli Lemar’ın eline, daha sonra Milanlı Kalulu’nun eline çarptığı sebeiyle bu pozisyonun penaltı olmadığı kanaatindeydi.

Olanlardan ötürü Milan, habere göre deneyimli hakem Cüneyt Çakır’ı UEFA'ya şikayet etme kararı verdi.

Milan teknik adamı Pioli, hakem kararlarıyla ilgili şunları dile getirmişti:

“Sayısal olarak bizden üstün olmaları bizi farklı bir oyun oynamaya itti. İyi bir sonuç almaya çok yaklaşmıştık ama bunu başaramadığımız için üzgünüz.”

“Yalnızca kırmızı kartta veya penaltıda değil, birçok pozisyonda; hakemin yorumunu gerektiren pozisyonlar sürekli rakibin lehine verildi.”

“Ama yine de olumlu noktalara odaklanalım, maç 11’e 11’ken oldukça iyi iş çıkardık. Biraz daha dikkatli olsaydık evimizde galibiyeti alabilirdik.”

KAYNAK: GOAL