Brezilya'nın Santos takımından Barcelona'ya transferi sırasında yolsuzluk yapmakla suçlanan Neymar, 2 Şubat'ta İspanya Ulusal Mahkemesi'ne ifade vermeye çağrıldı.

Neymar'ın Santos'ta forma giydiği dönemde transfer haklarının bir kısmına sahip DIS adlı şirketin yaptığı suç duyurusu sonrasında başlatılan soruşturmada sanık olarak gösterilen Neymar, ilk defa bir İspanyol mahkemesinde ifade vermiş olacak.

Brezilyalı futbolcunun transferi için ödenen rakamın yüzde 40'ında hakkı olduğunu savunan DIS şirketi, Barcelona'nın Neymar için toplamda 83,3 milyon avro ödediğinin ortaya çıkması üzerine kendisine sadece 17,1 milyon avro üzerinden ödeme yapıldığını belirtip, Neymar'ın Barcelona'ya transfer olmayı kabul ederek 40 milyon avro aldığını ve şirkete hiçbir bildirimde bulunmadığını iddia etmişti.

Ulusal mahkeme aynı soruşturmada diğer sanıklardan Neymar'ın menajeri ve babası Neymar Da Silva'yı, Barcelona Kulübü'nün eski başkanı Sandro Rosell ve şimdiki başkanı Josep Maria Bartomeu'yu ve Santos Kulübü'nün geçmiş dönemdeki iki başkanını ise 1 Şubat'ta ifade vermeye çağırdı. 



Kaynak: Eurosport