Dirk Advocaat’ın tecrübesinin birinci planda tutulduğunu dile getiren Martin Vriesema, takımı tanımasının ve herkesin ona saygı duymasının etkenler arasında olduğunu ifade etti. Hollandalı gazeteci, hocanın sert yapısı ve saygı duyulacak kişiliğinin de önemine dikkat çekti.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, sarı-lacivertlilerin derdine çare olamadı ancak Hollanda Futbol Federasyonu tarafından A Milli Takımı’nın başına kurtarıcı olarak geçecek.
Peki emeklilik kararı aldığını açıklayan Advocaat, neden tercih edildi? Bu sorunun cevabını NOS Sports’tan Martin Vriesema’ya sorduk. İşte Hollandalı gazetecinin, Advocaat gerekçeleriyle ilgili yaptığı tespitler:

1) TECRÜBESİ VAR: Bence en önemli etken... Şu anda bir kriz bir durumu var. Takımı bu durumdan kurtaracak tecrübeli ve daha önce bu tip sıkıntılar yaşamış bir isme ihtiyaç duyuluyor.
2) TAKIMI TANIYOR: Milli takımı, oyucuları, federasyonu, herkesi tanıyor. Göreve geldiği taktirde zaman kaybı olmadan çalışmalarına başlayacak.
3) SAYGI DUYULUYOR: Advocaat’a herkes büyük saygı duyuyor. Hollanda futbolu için ve yurtdışında yaptıkları hep takdir edildi.
4) SERT YAPISI: Tecrübesi ve futbol bilgisinin yanı sıra disiplinli ve katı bir yapısı var. Bu durumunu takımın toparlanmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.
5) GERÇEKÇİ: Her zaman gerçekler üzerinden hareket etti.

Advocaat’ın tercih edilmesinin sürpriz olmadığını dile getiren Vriesema, bu görevi para için kabul etmediğini düşündüğünü söyledi. Kalması durumunda Fenerbahçe’den daha fazla alacağına da dikkat çeken Hollandalı gazeteci, “Kısa vadeli bir anlaşma bekliyorum. Dünya Kupası’na katılma hedefiyle gelecektir. Advocaat’ın hayatı futboldur. İnanmasa ya da başarılı olmayacağını düşünmese bu görevi kabul etmez” yorumunu yaptı.

Göreve gelmesi halinde en büyük sorunu savunmada yaşayacağına vurgu yapan Martin Vriesema, Hollanda Milli Takımı’nın Advocaat’ın tecrübesinde ve bilgisinde bir kişinin krizden çıkaracağını dile getirdi.

Yönetimin haberi yok
Hollanda Futbol Federasyonu ile Dirk Advocaat arasındaki bu görüşmeden Fenerbahçe Yönetimi’nin haberi olmadığı ifade edildi. Advocaat dışında sarı-lacivertli kulüpteki iki yardımcısı Mario Been ve Cor Pot’un da milli takımda görev almasının söz konusu olduğu vurgulandı.