Sezona transfer yasağıyla başlayan ve bu nedenle genç futbolcularıyla TFF 1. Lig'de mücadele etmek zorunda kalan Bursaspor, 16 haftada 24 puan toplayarak başarılı bir grafik sergiledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16'ya kalan Yeşil Beyazlı ekipte genç oyuncuların performansı camaiyı fazlasıyla mutlu etti.

Özellikle Ali Akman, Batuhan Kör ve Burak Kapacak sergiledikleri performansla takımın başarısında büyük pay sahibi olurken, Süper Lig devlerinin de dikkatlerini çektiler.

Ali Akman, Burak Kapacak ve Batuhan Kör, bu performanslarının karşılığını değerlerini yükselterek aldılar.

Transfermarkt'da yer alan verilere göre;  TFF 1. Lig'in en değerli futbolcusu, 1 milyon 800 bin euroyla Burak Kapacak olurken, genç futbolcuyu takım arkadaşı Ali Akman takip etti. 18 yaşındaki futbolcunun, 500 bin euroluk değeri 1 milyon 500 bin euro'ya çıktı ve 1.Lig'in en değerli ikinci futbolcusu oldu.

Bursaspor'un bu iki değerli futbolcusunu, 1 milyon 200 bin euro ile Adana Demirspor'da forma giyen Yunus Akgün ve 1 milyon euro ile Samsunspor'un futbolcusu Burak İnce takip etti.

Yeşil Beyazlı takımda değerini en çok artıran bir diğer futbolcu ise Batuhan Kör oldu.

Daha önce piyasa değeri 25 bin euro olan genç futbolcunun güncel değeri 725 bin euroya yükseldi.

Bursaspor'da, Burak Kapacak, Ali Akman ve Batuhan Kör üçlüsünü, Emirhan Aydoğan (525 bin euro) ve İsmail Çokçalış (475 bin euro) izledi.

Kaynak: Fotomaç