Türk futbolunun önemli isimlerinden Orhan Kaynak, Levent Ümit Erol'un hazırlayıp sunduğu Radyospor'da her haftasonu 09:00-11:00 arası yayınlanan ödüllü program Doğru Tektir'in stüdyo konuğuydu,Kaynak programda önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'dan Beşiktaş'a transfer sürecini anlatan Kaynak; ''Trabzonspor'un o dönem paraya ihtiyacı olduğu için Beşiktaş'a transfer oldum.'' açıklamasında bulundu.

Türk futbolundaki sistemi değerlendiren Kaynak; ''Bakın bir Avrupa'da Porto örneğine 1 milyon euro'ya alıyorlar büyük paralara satıyorlar. Bu anlamda yönetilen en iyi kulüp Porto. Bizde ise bir yabancı futbolcu alınıyor, oynatılmadan büyük paralar veriliyor. Bu paralar yabancı futbolculara veriliyor fakat alt yapılara neden verilmiyor?'' açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'de Robin van Persie ile ilgili açıklamada bulunan Orhan Kaynak; ''Fenerbahçe merkezden atak yapabilen bir takım değil,bence Van Persie'yi iyi kullanamamalarının en büyük nedeni bu.'' açıklamasında bulundu.

Medipol Başakşehir'in son zamanlarda düşen performansı ile ilgili de önemli bir noktaya değinen Kaynak; ''Başakşehir'in performansının düşmesindeki en büyük etken,kontra atak futbolunu bırakıp direkt olarak hücum futboluna dönüş yapmaları...'' açıklamasında bulundu.

Son olarak kendi kariyeri ile ilgili konuşan Orhan Kaynak; ''Benim kadar bu kadar oyuncu izleyen,doğru tespitler yapan ve ülkemizdeki takımlara önemli transferler yapan biri olarak Avrupada çalışıyor olsaydım Real Madrid ve Barcelona benim için yarışa girerlerdi.'' açıklamasında bulundu.