Anayasa Mahkemesi’nin Passolig ile ilgili 12 Kasım'da aldığı kararın ardından gözler bugün Ankara 16.Tüketici Mahkemesi’nde yapılan duruşmadaydı. Tüketici Mahkemesi, Passolig ile ilgili 'nihai' kararını vermeden önce Anayasa Mahkemesi'nin 'gerekçeli kararının yayınlanmasını' bekleyecek.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi, e-bilet uygulamasıyla ilgili Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde dava açmıştı. 16. Ticaret Mahkemesi de uygulamanın durdurulmasına karar vermiş ve düzenlemenin dayanağı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ilgili maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Dosyayı esastan görüşen AYM, 12 Kasım’da e-bilet uygulamasının iptal istemini reddederken; Passolig’e dayanak oluşturan maddelerinin Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Davayı açan Avukat Cem Cihan, bu kararı "Anayasa Mahkemesi e-bilet’e geçit verdi; Passolig’i ise durdurdu" sözleriyle özetlemişti.

Davayı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyan Ankara 16.Tüketici Mahkemesi ise bugün saat 14.00’te yapılan duruşmada, AYM'nin gerekçeli kararını beklemek üzere duruşmayı 3 Mart 2016 tarihine erteledi. Cem Cihan, "Bizim 3 Mart'a kadar uygulamanın durdurulması amacıyla yaptığımız ihtiyati tedbir istemimiz kabul görmedi. Ancak AYM'nin gerekçeli kararının bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyoruz. Karar yayınlanır yayınlanmaz, mahkemeye yeniden uygulamanın durdurulması için tedbir başvurusunda bulunacağız" dedi. 

AA