Türk futbolunun ve Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Recep Çetin, Levent Ümit Erol’un Radyospor’da hazırlayıp sunduğu ödüllü program Doğru Tektir’e açıklamalarda bulundu.
Radyospor’da Levent Ümit Erol’un hazırlayıp sunduğu Doğru Tektir programına bağlanarak açıklamalarda bulunan Recep Çetin, sözlerine Beşiktaş’ı değerlendirerek başladı.

Siyah-Beyazlı takımı değerlendiren Recep Çetin; ‘’Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Liginde buraya kadar gelmesi de çok önemli bir başarı.Beşiktaş,Lyon gibi büyük takımlara karşı daha iyi oynuyor daha fazla konsantre oluyor.Bu zorlu eşleşmede tur atlayan takım Manchester United ile final maçı oynar. Bana göre bu eşleşmede Lyon’un şansı ne kadarsa Beşiktaş’ın da şansı o kadardır. Ben inanıyorum ki Beşiktaş sahaya özgüvenini yansıttığı zaman Lyon’u eleyecektir! Antalyaspor maçı Beşiktaş için zor geçecek Antalyaspor özellikle evinde iyi oynayan bir takım.’’ açıklamasında bulundu.

Medipol Başakşehir’i de değerlendiren Recep Çetin; ‘’Ben Başakşehir’i tebrik ediyorum bu bütçelerle burada olmak büyük bir başarı. Bu hafta Karabükspor engelini de rahat geçeceklerini düşünüyorum.’’ açıklamasında bulundu.

Sözlerine Trabzonspor’u değerlendirerek devam eden Recep Çetin; ‘’Trabzonspor ligin ikinci yarısının en iyi takımı nokta transferlerle bu başarıyı sağladılar. Olcay Şahan’a bakıyorsun takımın lideri pozisyonunda,çok çabuk uyum sağladı. Trabzonspor bundan sonra daha da iyiye gidecektir.’’ açıklamasında bulundu.
 
Son olarak Galatasaray ve Fenerbahçe’yi değerlendiren efsane futbolcu Recep Çetin; ‘’Galatasaray’da yönetimsel hariç maddi olarak da büyük sıkıntılar var. Fenerbahçe ise yaratıcı bir orta sahasının olmayışının sorunlarını yaşıyor. Bir takım olabilmiş değiller. Bakıyorsun Türkiye’nin en iyi iki bekini bedava veren bir Fenerbahçe bugün beklerinden sorun yaşıyor. Advocaat ise her maç sonrası futbolcuları taraftarın önüne atıyor. Ben Advocaat’ın futbolcusu olsam oynamam yani..’’ açıklamalarında bulundu.

Açıklamalarını son olarak ''Futbol federasyonu altyapılara önem vermeli ki futbolcu yetişsin oralardan, aksi takdirde futbolcu yetişmesini beklemeyelim.'' açıklamasında bulunarak tamamladı.