'Yeni Anayasa' için "Evet" diyen Rıdvan Dilmen, kendisine gelen tepkilere resmi Twitter hesabında 9 maddelik açıklamayla cevap verdi. İşte o 9 maddelik açıklama;

1- Cumhuriyet ve Atatürk kimsenin tekelinde değildir, 80 milyona aittir. Bugün önümüzde duran görev cumhuriyetimizi güçlendirmektir.

2- Demokrasimizi gelistirmek en önemli görevlerimizden biridir. Birliğimiz ve ülkemizi korumanın tek yolu da budur.

3- Bugün yurttaşlarımızın önceliği yurtseverlik olmalıdır. Güçlü bir liderliğe ve cumhuriyete, gelişmiş bir demokrasiye ihtiyacimiz var.

4-Bunları vizyonuyla Cumhurbaşkanımız'da görüyorum. Atatürk'ün koyduğu hedeflere ancak bu yolla ulaşır ve geliştirebiliriz diye düşünüyorum.

5-Anayasamızdaki önemli maddeleri inceledim. Ülkem için iyi olacağını düşündüm. Bu tamamen kendi fikrimdir. Farklı görüşlere saygım sonsuz.

6-Ama hiç kimse bu durum üzerinden birbirini düşman görmemelidir, düşmanlık üretmemelidir. Herkes eleştirebilir, fikirlerim sorgulanabilir.

7- Ama Atatürk sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Demokratik bir ülkedeyiz. Herkes zaten sandığa gidecek.

8- Herkes de herkesin fikrine saygı duyacaktır. Daha güçlü Türkiye için herkes özgür şekilde kendi fikri dogrultusunda oyunu kullanacaktır.

9- Mahalle baskısı ve tehdide demokraside yer yoktur. NOKTA.