Sıkıntılı bir pozisyonda aldığı Trabzonspor’la ekonomik imkansızlıklara rağmen Avrupa Ligi’ni kılpayı kaçıran, şu an ise yurt dışı dahil olmak üzere birçok takımdan teklif alan Rıza Çalımbay, FANATİK’e konuştu. Deneyimli hocayla sohbetimize milli takımdan başladık. Milli Takım’da eski ruhun yakalanması gerektiğini söyledi ve ekledi: Her gittiğim takımda sözleşmemde, ‘Milli Takım’dan teklif gelirse sözleşme fesih olur’ maddesi vardı. Bir tek benim değil tüm Türk antrenörlerin hedefidir orayı çalıştırmak. 

‘Dört dörtlük yaparım’ 

Milli maç ayrı bir ruh ister. Ben 2 sene Mustafa Denizli hocamla çalıştım. Orası çok başka bir şey. Benim kendi fikrim, Milli Takım’ı her zaman Türk antrenörlerin çalıştırması. O ruhu başka kimse hissedemez. Yabancıyla yakalanamaz bu. Ben oyuncuyken milli takım açıklanacağı zaman gece 02.00’da Taksim’e koşardım. En erken gazete oraya gelirdi çünkü. Bakardım, kadroda var mıyım, yok muyum diye. Şimdiki oyuncularımızın da aynı ruha sahip olması için yerli bir hocanın orada olması gerek. Ben futbolu çok seviyorum. İşimi de dört dörtlük yaptığıma inanıyorum. Bir gün Milli Takım’dan teklif gelirse düşünmeden giderim.

‘Antalya’yla yeniden görüştük’

Trabzon’da, Antalya’da, Kasımpaşa’da yaşadıklarım bana çok büyük tecrübe kattı. Kendimi her açıdan gelişmiş görüyorum. Antalyaspor’la bir görüşmemiz oldu. Ama ben kimseye söz vermedim. Oradan ayrılırken de zaten çok üzgündüm. Ayrılmayı ben ve ekibim kesinlikle hak etmedik. İçimiz buruk bir şekilde ayrıldık. Şimdiki durumda da kabul etmedik teklifi.

KAYNAK:FANATİK