Brezilya futbolunun yetiştirdiği en önemli efsanelerden biri olan Ronaldinho ve kardeşi Roberto de Assis Moreira, Paraguay'a sahte pasaporla giriş yapmaya çalıştıkları gerekçesiyle geçtiğimiz gün tutuklanmıştı.

Ceza evine gönderilen Brezilyalı efsanenin hapishanedeki ilk görüntü Unicanal’da görev yapan Paraguaylı gazeteci Hernan Rodriguez sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.

"Çok güçlü" başlığı ile sosyal medya hesabından Ronaldinho’nun ilk fotoğrafını paylaşan gazeteci Hernan Rodriguez, efsane futbolcunun gülüşünden hiçbir şey kaybetmediğini de vurguladı.

Skor'da yer alan habere göre; Cuma günü gözaltına alınan Brezilyalı efsane oyuncu ve kardeşi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Paraguay'da savcılığın harekete geçmesiyle yeniden ifadeleri alınan iki isim çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı. Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;  "Oyuncu Ronaldinho, sahte içerikli bir kamu belgesi kullanmakla suçlanmaktadır" 

Olayın yaşandığı gün soruşturmayla ilgilenen savcı Federico Delfino, Ronaldinho ve kardeşinin suçu fark etmeden işlemesi sebebiyle tutuklama yoluna gitmeden mahkemeden farklı bir şekilde cezalandırılma talep etmişti. Ancak yargıç Mirko Valinotti, aksi bir karar alarak bir sonraki mahkeme sürecine kadar ikilinin tutukluluğuna karar verdi.

Brezilyalı efsane futbolcu ve kardeşi, kısa süre içerisinde tekrar hakim karşısına çıkarılacak. İkilinin soruşturma sürecinde tutukluluklarının devam etmesi veya serbest bırakılması yönünde karar verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Mynet Spor