Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen koronavirüsün Avrupa'da en çok etkilediği ülke olan ve adeta hayatın durduğu İtalya'da Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren sürpriz bir plan gündeme geldi.

Sponsorların "Lig oynansın" baskısı nedeniyle çözüm yolu arayan İtalya Futbol Federasyonu, Serie A'da kalan karşılaşmaların başka bir ülkede oynanmasını tartışmaya açtığı ifade ediliyor.

Uygulanacak plana göre, İtalya dışında bir şehir veya bölge belirlenecek ve tüm takımlar oraya götürülecek. Her takım bir otele yerleşecek. Her futbolcuya bir oda verilecek.

Sabah'ta yer alan iddiaya göre; Antalya nizami saha sayısının günde 20 resmi maça kadar izin vermesi nedeniyle öne çıktı. Eğer İtalyan federasyonu planı onaylar, takımlar kabul eder ve Türkiye'den izin çıkarsa Antalya'ya yıldız yağacağı öne sürüldü. Eğer bu plan hayata geçerse İtalya Ligi ekibi Juventus'ta forma giyen Portekizli yıldız Ronaldo da Türkiye'yegelecek.

Antalya 628 bin yatak kapasitesine ve 3 büyük stada sahip. 200 idman sahası var ve hepsi FIFA standartlarına uygun durumda.

Öte yandan bir dönemde yaklaşık 2 bin takım ocak ayında kamp için gelebiliyor.

Kaynak: Super Haber