Rusya destekli Esad rejiminin abluka altına aldığı Suriye'nin İdlib kentinden çok acı haberler geldi. Rejim güçlerinin Bilyun kasabası yakınlarında düzenlediği hain saldırısı sonrası 33 Türk askeri şehit düşerken, Rusya’dan peşi sıra açıklamalar yapmaya devam ediyor.

İdlib'de düzenlenen hain saldırı sonrası yaptıkları ilk açıklamada, Rus Hava Kuvvetleri'nin Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye herhangi bir operasyon düzenlemediğini dile getiren Moskova yönetimi, saldırının sorumlusu olarak Esad rejimini işaret etti.

Yapılan bu açıklamanın ardından Rusya Donanması'ndan flaş bir adım geldi. Donanmaya bağlı Karadeniz Filosu, Kalibr seyir füzeleri yüklü iki savaş gemisinin Suriye kıyılarına doğru yola çıktığını açıkladı.

Hain saldırının ardından tansiyonu iyice yükselten bir açıklama da Rus parlamentosunda Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Vladimir Cabarov’dan geldi. Reuters’ın Interfax’tan son dakika olarak paylaştığı açıklamaya göre Cabarov, Türkiye’nin İdlib’e yapacağı geniş çaplı bir operasyonun Ankara için kötü şekilde sonuçlanacağını dile getirdi.

Kaynak: Sözcü