A Milli Takımın deneyimli Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki gelişmeleri yorumlarken; hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

CNN Türk yayınına katılan usta çalıştırıcı Güneş, uzun süre milli takımdan uzak kalan ve tartışmaların odağında kalan Arda Turan hakkında "Oyuncuya sahip çıktığını düşünenler gerçekten oyuncuya sahip mi çıkıyor yoksa kendisini mi öne çıkarıyor. Öyle olsaydı Maradona'ya sahip çıkan insanlar Arda Turan'a da sahip çıkardı. Maradona ve Pele büyük futbolcular. Ama Arda da büyük. Marka değeri var" şeklinde konuştu.

Milli takımla olan hedeflerine de değinen deneyimli teknik adam, "Önde başarılı olacak bir turnuvası var bu grubun. Yani kendileri için hedef seçecek çok büyük bir turnuva var. Hayatlarında miras olarak bırakılacak değerler var. Bu Avrupa Şampiyonası'nda oynanacak oyun çok önemli. Ayrıca Dünya Kupası'na katılmamız da önem arzediyor. Biz bunu yapacak güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Biz bunun için yola çıktık. Bunu yapacağız, birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

Ülke futbolunun ilerleme kaydettiğinin de vurgulayan Güneş, "Bakın Joachim Löw 14 senedir Almanya'nın başında. Bunu milli takım için demiyorum sadece burası daha az diğerlerine nazaran; kulüplerde yılda bir, ayda bir, üç ayda bir, 30 günde bir, günde bir değişiklik oluyor. Bunlar hep konuşuluyor, spekülasyon oluyor. Trabzonspor'a Abdullah Avcı geldi, Beşiktaş'a Sergen geldi. Bir ay sonra gidecek mi, kalacak mı bilmiyoruz. Bu nasıl bir şeydir? Kalacaksa nasıl kalacak?" diyerek istikrarsız yaklaşımları eleştirdi. 

Kaynak: Goal.com