Dünyanın gözü İtalya maçında olacak

"EURO 2020’nin açılış maçına İtayla ile başlayacağız, dünyanın gözü bu maçta olacak. Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantiledik ama yeni bir dönem başlıyor bizim için. Taze bir başlangıç bizim için. EURO 2020 için kamp ve maç programlarımız neredeyse hazır. Bütün planlarımızı yaptık, organizasyonlarımızı gerçekleştirdik. Planlanan işlerin karşılığını gördük. Genç ama kendine güvenen taraftarlarla bütünleşen bir grupla yola çıktık."

İstanbul’da oynamak riskti"

''İstanbul’da maç oynanmıyordu. Maç oynandı ve zor maçları İstanbul’da kazandık. İstanbul’da oynamak riskti. Az önce anlattığım her şeyde risk var. Ama bir yola çıktıysanız önünüze çıkan engelleri geçmeden başarılı olamazsınız. Biz her zaman zorluklar karşısında savaşan bir milletiz. Anadolu’daki desteğe teşekkür ediyorum onlara borçlu hissediyorum. İstanbul’da bir Anadolu, oradan gelen bir çok insan var.''

"Bu takım milletin kendisidir"

''Biz milletin kendisiyiz zaten. Ben sizin adınıza, vatandaş adına buradayım. Buranın sahibi değilim. Bu oyuncu için de geçerli. Bu düşünceyi yansıttık taraftarda buna karşılık verdi. Biz iyi takımız, buraya kolay gelmedik. Elimizde Kaan, Çağlar iki stoperimiz oynuyordu öyle bir gelişti ki Ozan ve Merih’i aldık. Kaan ve Çağlar’la maçta kaybediyorduk. Kim diye düşündük tercih yaptık. Çağlar oynamaya başladı Merih oynamadı. Mesele kim oynadı değil mesele takım. Sadece stoperden bahsettim forvet için orta saha için aynı önemli olan duyguyu yerleştirmekti bunu yaptığımızı düşünüyorum.

"Bizim şansızlığımız dördüncü torbadan en güçlü takımın gelmesi"

"Futbol hep değişkenlik isteyen bir oyun ama temel felsefe olarak bir oyun yapısı üzerine kurarsanız o zaman kolay olur ama külliyen yıkıp yaparsanız hem oyuncu hem taktik anlayışında o zaman elinizde hiçbir şey kalmaz. Şu anda o konuda iyiyiz ama oyun esastır. İtalya maçına çıkarken turnuvanın ilk maçına çıkıyoruz. Kazansak da kaybetsek de önümüzde 6 puan olacak. Bizim şansızlığımız dördüncü torbadan en güçlü takımın gelmesi. Şuan FIFA sıralamasında 22. sırada bizden daha iyi durumda ama biz genelde başladığımız zaman da üstümüzde olanları geçiyoruz şimdi inşallah onu da geçeriz. Bütün oyuncularıma hep aynı şeyi söylerim sizden olağandışı bir şey istemem var olan gayreti göstersin isterim. Yoksa bir mucize yapsın yok öyle bir şey. İzlanda maçı sonrası mağlubiyet sonrası soyunma odasında hiçbirinizin başı öne eğilmesin burada kaybettik eksikliklerimizi düzelterek sonuç alacağız dedim. Röportajda 2020’ye gideceğiz dedim beni yanıltmadılar. İddialı laflar kolay etmem ama iddialı işler yaparım. İtalya maçına çıktığımız zaman çok iyi futbol oynayıp havaya girmeye gerek var. Kaybedebiliriz de ama başımız eğik olmayacak skor ne olursa olsun oyunun güzelliğini keyfini herkesin hayranlıkla izlediği bir oyun anlayışı ortaya koymak isteriz. Ama kötü bir sonuç olursa fairplay dışına çıkmayacağız. Taraftarlarında öyle olmasını istiyorum. Hatta taraftarlarımızın hayranlık içinde bırakacak davranışları olsun istiyorum. O yüzden futbol adına doğru işler yapacağız İtalya karşısında kendi gücümüzü göreceğiz üç puan olursa seviniriz beraberlikte iyi asıl sermayemiz oynadığımız oyun olacak.''

"Forvet mevkiimizde herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum"

Forvet mevkiimizde herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum turnuvaya kadar daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bu turnuvayı geçirmeye aday bir Burak var elimizde Cenk var bunun arkasında Kenan var Ahmet Kutucu, Enes var oyunculardan turnuvaya kendilerii şimdiden iyi hazırlamalarını istiyorum, kendi takımları için oynasınlar ama bizi de unutmasınlar çünkü turnuvanın başlangıcı çok çok kısa bir süre içinde çok çabuk gelecek. Burak üst seviye bir oyuncu hep oynamak durumunda Cenk oynamadığı için sıkıntıda ama çalışmayı çok seviyor. Takımı ile ilgili son kararı kendisi verecek. Cenk ile görüştüm takımından gitmeyeceği konusunda ben aynı kanaatteyim oynamayan oyuncu kiralık olsa da oynayacağı bir kulübe gitmesinde yarar var.

KAYNAK: TRT SPOR