Normal şartlarda dev Guy Fawkes kuklalarının yakıldığı kutlamada bu yıl farklı bir isimin kuklası dikkat çekti. FIFA Başkanı Sepp Blater'in.

İngiltere'nin Edenbridge kasabasındaki kutlamada 5 metrelik dev bir Sepp Blatter kuklası yapıldı. Kuklada Blatter'in elinde Dünya Kupası ile bir tomar para yer aldı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Blatter'in dev kuklası kasabanın meydanına getirildi. Ardından tören başladı. Blatter'in kuklası, havai fişekler ve şarkılar eşliğinde ateşe verildi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında İsviçre Savcılığı’nın adli soruşturma başlatmasının ardından FIFA Etik Komitesi de iç soruşturma için harekete geçmişti. Soruşturmayı tamamlayan etik kurulu, Başkan Sepp Blatter ile İsviçre Savcılığı’nın soruşturmasında adı geçen UEFA Başkanı Michel Platini’nin görevlerini 90 gün süreyle askıya almıştı. Guy Fawkes gecesinde daha önce Fransa Bisiklet Turu'nu 7 kez kazandıktan sonra doping yaptığını iştiraf eden Lance Armstrong ve Birleşik Krallık'ın eski başbakanı Gordon Brown'ın kuklaları yakılmıştı.