.İtalya'nın köklü ekiplerinden Juventus’tan 2015 yılında ayrılan Carlos Tevez, kariyerine Boca Juniors’ta devam ediyor. İlk yılında çıktığı 23 maçta 9 gol 4 asistlik bir performans ile beklentilerin altında kalan yıldız futbolcu, yine de adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Çin takımlarının kıskacında olan Tevez, servet değerindeki teklifine rağmen ülkesinden ayrılmayı düşünmüyor.

Arjantin’in yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan biri olan Carlos Tevez, 8 yıl üst düzey takımlarda süren Avrupa macerasında 2015 yılında son vermişti. Juventus’tan ayrılıp alt yapısında yetiştiği Boca Juniors’a geri dönen Tevez, beklenen performansının altında kalmıştı. Buna rağmen yer yer Avrupa takımlarının gündemine gelen golcü futbolcu, ülkesinde ayrılmayı düşünmediğini defalarca belirtmişti.

Ancak Çin’den gelen bir teklifin, Carlos Tevez’in aklını çelebileceği düşünülüyordu. Arjantinli yıldızı yakın takibe alan Shanghai SIPG takımı, dudak uçuklatan bir teklifle Tevez’in kapısını çalıyordu. 32 yaşındaki futbolcuyu sadece 10 ay oynatabilmek için kesenin ağzını açan Çin ekini, tam 25 milyon Euro net para vermeyi kabul ediyordu. Birçok futbolcunun hiç düşünmeden atlayacağı bu teklif, Tevez’in kararını değiştirmeye yine yetmiyordu.

Arjantin’de oynamak istediğini bir kez daha vurgulayan Carlos Tevez, servet değerindeki teklifi elinin tersiyle itti. Arjantinli futbolcu, teklifi kabul etmiş olsaydı Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi’nin ardından dünyanın en çok kazanan üçüncü oyuncusu olacaktı. Tevez bu hareketi ile yüksek ücretlerin peşinde koşan futbolculara ‘Paradan önemli şeyler de var dünyada’ sözünü hatırlattı.