İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde etkili olan daha sonra dünyayı etkisi altına koronavirüs en çok İtalya'yı etkiledi. İtalya'da Kovid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7.500'ü geçmiş durumda. Dünyada küresel salgında en çok can kaybı veren ülke olan İtalya'da 16 yıl önce açılan bir pankart gündeme bomba gibi düştü. Bu pankart tesadüften öte. İtalya'da attığı gollerle Catanzaro ekibini sırtlayan Giorgio Corona için taraftarların, 16 yıl önce tribünde 'koronavirüsü bulaştı' yazılı bir pankart açtıkları ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen virüs tüm dünyayı etkisi altına almışken İtalya'da ortaya çıkan bir görüntü herkes de şok etkisi yarattı. 2003 yılında attığı gollerle takımını sırtlayan yıldız futbolcu Giorgio Corona için tribünlerde 'koronavirüsü' yazılı pankart asıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüs salgını futbol organizasyonlarının durmasına neden oldu.

2003 yılında Catanzaro takımına transfer olan ve gösterdiği performansla taraftarların büyük beğenisini kazanan İtalyan futbolcu Giorgio Corona için tribünlerde ''koronavirüsü" pankartı asıldı. Pankartta, 'koronavirüsü bulaştı' yazılması, salgının 17 yıl sonra gündem olmasıyla dikkat çekti.

Giorgio Corona o dönem attığı 19 gol ve yaptığı asistlerle takımının bir üst lige (Serie B) çıkmasında büyük paya sahip olmuştu.

Kaynak: Super Haber