Galatasaray, Sabri Sarıoğlu ile anlaşmaya vararak sözleşmesinde yer alan belli bir maç sayısına ulaşması halinde kontratının otomatik olarak uzamasına yönelik maddeyi iptal etti.

Kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcumuz Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon olarak imzalanan sözleşmenin, oyuncunun sezon içinde belli maç sayısına ulaşması halinde otomatik olarak uzama opsiyonu karşılıklı varılan mutabakat çerçevesinde iptal edilmiştir.

Altyapıdan yola çıkan, en zor zamanlarda kaptanlık pazubandını taşıyan ve her şart altında Galatasaray için terinin son damlasına kadar savaşan oyuncumuza, sergilediği Galatasaraylılık duruşundan ötürü teşekkür ederiz.

Kendisinin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde da bu forma ve arma için elinden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.

Bu durumda Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesi sezon sonunda sona erecek ve sarı kırmızılı yönetim yeni bir teklif yapmazsa tecrübeli oyuncu ile yollar ayrılacak.