''Sosa gitti, şimdi ne olacak?''... Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş için yaz boyunca birinci mesele tam olarak buydu.

Orta saha ile forvetin bağlantı noktası Jose Sosa Milan'a transfer olmuş, Beşiktaş ise Arjantinli'nin yerini doldurmak için harekete geçmişti. Siyah-beyazlılar, aradığı oyuncuyu futbolcu fabrikası Benfica'da buldu. Anderson Talisca, iki yıllığına Beşiktaş'a kiralanmıştı.

Talisca'nın Jose Sosa'dan farklı tarzda ve farklı yapıda bir oyuncu olması eleştirileri de yanında getiriyordu. Ancak tüm bu konuşulanlar, Şampiyonlar Ligi ilk maçında, Benfica deplasmanında sona erdi. Beşiktaş, 1-0 yenikken duraklama dakikalarında Talisca'nın golüyle 1-1 beraberliği bulmuştu. Brezilyalı oyuncu, bonservisini elinde bulunduran Portekiz ekibinin son dakikada canını yakarken Türkiye'deki futbol severlere de mesajı vermişti.

KRİTİK ANLARIN ADAMI, ŞIK GOLLERİN USTASI!

Benfica deplasmanında attığı frikik golüyle siftahını yapan Brezilyalı, zor zamanlarda attığı şık gollerle Beşiktaş'ın en önemli isimlerinden biri oldu.

Talisca'yı durdurabilen tek şey, ayağından yaşadığı sakatlığı oldu ancak yıldız futbolcu iyileştikten sonra da fırtına gibi esmeye devam etti.

Ayağını adeta raket gibi kullanan Talisca, en kötü anlarda bile taraftarları coşturan bir sembol haline geldi.

DURAN TOPLARIN PİRİ

Anderson Talisca'nın ayağı, attığı nefis gollerdeki hükmüyle herkesin diline dolandı. Kendine has bir vuruşa sahip olan Brezilyalı, uzaktan attığı şutların yanı sıra duran toplarda da rakip takımların korkulu rüyası haline geldi.

Kullandığı duran toplarda meşin yuvarlağı adrese teslim eden Talisca, Süper Lig'de 4, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 frikik golüne imza attı ve bu sezon Süper Lig'de en çok frikik golü atan futbolcu olarak ön plana çıktı.

SAKATLIĞIN DURDURAMADIĞI YILDIZ

Anderson Talisca'nın sezon içinde yaşadığı en büyük talihsizlik sakatlığı oldu.

28 Ekim 2016'da Gençlerbirliği maçında sakatlanan Talisca'nın ayak tarak kemiğinde kırık tespit edildi ve yıldız oyuncu 3 ay boyunca formasından uzak kaldı.

Sakatlıktan döndükten sonra eski formuna kavuşmasını herkes beklemiyordu ancak Sambacı; hırsı, azmi, tekniği, potansiyeli ve üstün performansıyla grafiğini daha da yukarılara çıkarttı.

Tüm bunlarla birlikte 34 haftalık lig maratonunda yalnızca 22 maçta forma giyen Talisca, takımına 13 gol ve 2 asistlik skor katkısı sağladı.

23 yaşındaki genç yıldız, UEFA Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 6 maçta 2 gol ve 4 asist sergiledi. Beşiktaş'ın çeyrek finale çıkmasında yine büyük pay sahiplerinden biri oydu.

Anderson Talisca Beşiktaş'ın yarıştığı tüm kulvarlarda 33 maça çıktı ve 17 gol, 6 asistle oynadı.

YILIN FUTBOLCUSU ANDERSON TALISCA!

Perform Türkiye (Goal, Opta, Maçkolik, Sahadan, Maçkolik Radyo) çalışanları tarafından yapılan oylamada; Talisca, Vagner Love ve Cengiz Ünder sezonun en değerli üç oyuncusu seçilmişti.

Yine Perform Türkiye çalışanları tarafından verilen oylarla Anderson Talisca, diğer iki yıldız ismi geride bırakarak oyların çoğunluğunu aldı ve Süper Lig'de 2016-17 sezonunun en değerli oyuncusu seçildi.

Türkiye'deki ilk sezonunda futbola dair her şeyi başararak üstün performansıyla göz dolduran Anderson Talisca'yı Perform Türkiye ailesi olarak tebrik ediyoruz.

Kaynak : Maçkolik