İlk olarak söz alan kaptan Arda Turan:'Gerçekten çok mutluyuz bunun keyfini çıkarıyoruz. Gerçekten keyfinin çıkarılması gereken bir başarı yaşadığımızı düşünüyorum. Halimizden çok memnunuz. Bizim için güzel günler. Umarım bu güzel günlerden daha fazla yaşarız.

KİMSE BİZDEN BU BAŞARIYI BEKLEMİYORDU

Bu oyuncu topluluğu ve başımızdaki insan ele avucuna sığmayan bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Kimse Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu ama biz final oynayamadığımız için üzülmüştük. Skorlardan çok duruşuyla başka bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız. Duruşuyla bakışıyla bambaşka bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah bunu başaracağız orada. Sürprizlere açık olun.

Ülkemizin genel bir futbol sorunu olarak görülebilir. Şu anda Avnupa Şampiyonası'ndayız ve elimizden geleni yapacağız. Dünya Kupası'na katılmak için de çalışacağız. Umarım bundan sonra da her turnuvaya katılan bir milli takım olacağız.

Barcelona'da oynamamasına rağmen, Milli Takım'da oynaması ile ilgili bir soru yöneltilen Barcelona'lı yıldız, "Barcelona'ya transfer olduğum gün Fatih hocamla irtibat halindeydik. O daha ilkk günden Arda her şartta oynayacak demişti. Bu güven benim için çok önemliydi. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum ama zor bir dönemdi. Sahada olamamak zor. Kendimi psikolojik oalrak hazırlamaya çalıştım. Zor bir dönemdi ama elimden geleni yaptım ve şükürler olsun ki başarılı olduk. Fatih Terim'e ve medyaya da teşekkür ediyorum beni hep hazır tuttunuz" şelinde yanıtladı.

EL CLASICO'NUN HAYALİNİN KURUYORUM

El Clasico'da olamayacaksın ne düşünüyorusun sorusuna ise Arda, "Bir oyuncu için üzücü ama ben oynayamayacağım değil oynayacağım zamanların hayalini kuruyorum. Umarım takımın El Clasico'dan galibiyetle ayrılır" cevabını verdi.

TERİM'DEN KATAR'A ÖVGÜ

Kaptan Arda Turan'ın ardından açıklamda bulunan Fatih Terim ise Katar kendi grubunda lider olduğunu belirterek, 'Katar, futbola yatırım yapan, birçok ünlü oyuncunun oynadığı ve bazı kupa finallerinin de düzenlendiği bir ülke. Uzun zamandır kendi sahasında yenilmeyen güçlü bir takım. İki ülke arasında dostane güzel bir maç olacaktır. Katar'da müthiş bir tesisleşme ve eğitim var. 2022' Dünya Kupası'nı da en iyi şekilde yapacaklarına da eminim, şimdiden başarılar diliyorum.

'Milli takımlarıın enternasyonel seviyenin en önemli özelliği değişik futbol ekolleri ile oynamanız. Her ülkenin kendi felsefesi vardır. Değişik takımlarla oynamanın yararı vardır. Ama ne olursa bizim takımızın her rakip karşısında ne yapacağı çok önemli. Kendi hatalarımızı göreceğiz. 7 tane maç oynadı bu çocuklar ve uçurumun kenarında oynadılar. Böyle bir oyuncu topluluğu bu 7 maçı hiç mağlup olmadan oynadılar. Bu yüzden bu maçta her türlü sonucu hoş karşılayacağım. Kaybetmeyi hiç sevmediğimi herkes bilir ama. Özellikle bu kadar baskı ve gerilimli maçları atlatmak kolay değil. O yüzden rahat bir maç oynamalarını bekliyorum. Tabi bir kaç oyuncuyu da görürsem güzel olacak. Ama ciddiyetten hiçbir şekilde uzaklaşmayacağız.' ifadelerini kullandı.