Fenerbahçe ve Galatasaray'lı taraftarlar derbi için artık saatleri beklerken, zorlu 90 dakikanın hakeminin açıklanmasının ardından ilginç bir tesadüf ortaya çıktı.

Adeta "deja vu" yaşatan benzerlikler: 6 yıl önce 17 Mart tarihinde Kadıköy'de oynanan ve 2-2'lik skor ile sonuçlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de hakem Bülent Yıldırım yönetmişti. Fenerbahçe'nin teknik direktörü o dönemde Aykut Kocaman'dı. Sarı-Kırmızılılar da ise Fatih Terim görev yapıyordu. Berabere biten derbide kaleler Volkan Demirel ve Fernando Muslera'ya emanet edilmişti. İddaa'nın açıkladığı oranlar ise Fenerbahçe galibiyetine 2.0, beraberliğe 3.10 ve Galatasaray galibiyetine 2.65 idi.

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Heyecanla beklenen 17 Mart cumartesi günkü derbinin öncesinde böyle büyük bir tesadüfün ortaya çıkması sosyal medyada gündeme otururken, akıllara 'skor da aynı olur mu' sorusunu getirdi.. 17 Mart 2012'de oynanan dev maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe, 10. dakikada Moussa Sow'un rövaşata golü ile öne geçmiş, 15. dakikada ise Alex de Souza yaklaşık 30 metreden attığı gol ile skoru 2-0 yapmıştı. Oyun üstünlüğünü ele geçiren Sarı-Kırmızılılar, 36. dakikada Elmander ile farkı bire indirmiş, 83. dakikada Hakan Balta skoru 2-2 yapmıştı. 90+3'te ise Milan Baros'un vuruşu direkten dönmüştü.

FATİH TERİM 12'DEN VURACAK 

Galatasaray'ın teknik adamı olarak Ülker Stadı'nda 11 maça çıkan Fatih Terim 5 yenilgi gördü. Kadıköy'de 2 kez galibiyet heyecanı yaşayan Fatih Terim'in takımı 4 kez de sahadan beraberlik ile ayrıldı. Başarılı teknik adam, Fenerbahçe deplasmanındaki 12. derbisinde Galatasaray'ın 19 yıllık galibiyet hasretine son vermeye çalışacak.

TARAFTAR GRUPLARI YEMEKTE BULUŞTU

Derbi öncesi ezeli iki rakibin taraftar grupları dostluk yemeğinde buluştu. Bahçelievler'deki bir restoranda, Genç Fenerbahçeliler'in davetiyle gerçekleşen organizasyona, ultrAslan katıldı. Taraftar grupları yaptıkları açıklamada, "Tribünler arasında bir kavga ortamının olmadığını göstermek, birlik ve beraberlik mesajları vermek istedik" ifadelerini kullandılar.

FEGHOULİ KADRODA YOK!

Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Feghouli, Cezayir Futbol Milli Takımı'nın 22 Mart'ta Tanzanya ve 27 Mart'ta İran ile oynayacağı mücadelenin aday kadrosuna çağrılmadı. Sivas'ta forma giyen Medjani ise kadroya dahil oldu.

ASLAN'IN KALESİ KADIKÖY!

Passolig Kart Ligi'nde son iki sezonda Fenerbahçe'nin sahibi olduğu birinciliği Galatasaray devraldı. 2018 yılının ilk günlerinde 645 bin 869 olan Galatasaray Passolig Kart sayısı, 669 bin 777'ye ulaştı. Sarı-Kırmızılı taraftarların ilçelere dağılımı ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Sarıyer 1., Bahçelievler 2., Fenerbahçe'nin kalesi Kadıköy ise 3. sırada yer aldı.

ANTRENMANDA 20 BİN TARAFTAR

Galatasaray'ın bu akşam Türk Telekom Stadı'nda yapacağı çalışma maç havasında geçecek. Galatasaray bir ilke imza atacak ve Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da yapacağı Fenerbahçe derbisinin son antrenmanını taraftara açacak. Taraftarlar, dün GS Store mağazalarına hücum etti. 19.05 TL'lik alışveriş karşılığı verilen antrenman biletlerinin sayısı 8 bine ulaştı. Kombinelerle birlikte satada 20 bin taraftar bekleniyor. Yapılacak olan antrenmana  basketbol takımı da gelecek. Galatasaray maç protokolü uygulayacak ve 850 kişilik özel güvenlik antrenmanda görev yapacak.

Kaynak: Sabah