Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terörden zarar gören çocuk ve gençlerin rehabilite edilmelerini ve sosyal yaşama adapte olabilmelerini sağlamak için çeşitli dallarda yaz spor kursları açıldı.

Silvan'da, 20 Temmuz 2015'ten itibaren artan terör saldırılarının güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla bertaraf edilmesi ve yaşamın normale dönmesinin ardından terörün yarattığı tahribatın giderilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Kaymakamlık, terörden etkilenen çocuk ve gençlerin, rehabilitasyonu ve sosyal yaşama adapte olabilmeleri için 7 branşta yaz spor kursları açtı. Kurslarda, 500 öğrenciye yüzme, basketbol, voleybol ve masa tenisi gibi branşlarda eğitim veriliyor.

Kaymakam Murat Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz olaylarla gündeme gelen ilçede izleri silmek, çocuk ve gençlere sahip çıkmak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında yaz spor kursları açtıklarını söyledi.

Çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korumak, sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak istediklerini dile getiren Kütük, "Yaşadığımız sıkıntılı dönemler sona erdiğinden çocuklarımızın rehabilitasyonunu bu kurslarda gerçekleştireceğiz. Yüzlerce çocuğumuz, eğitim öğretimin yanında sosyal yaşama da adapte olacaklar." dedi.

- "Gençlik merkezi cıvıl cıvıl"

Okulların tatile girmesinin ardından öğrencilerin bu kurslara yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Kütük, özellikle yüzme kursuna talebin yüksek olduğunu belirtti. Kütük, "Daha önce Batman Çayı'nda boğulma olayları ile karşı karşıya kalıyorduk. Öğrenciler, eğitimciler eşliğinde yüzme öğreniyor. Bunun yanında basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, bisiklet ve satranç kurslarımız mevcut. Öğrenciler, gençlik merkezimizi cıvıl cıvıl yaptılar. Çocuklarımız, bu yaz hareketli olacaklar ve tatillerinden zevk alacaklar." ifadelerini kullandı.

Silvan Hasuni Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin beden eğitimi öğretmeni Muhsin Tarıkan, yaz spor okulları sayesinde öğrencilerin tatillerini dolu dolu geçireceğini bildirerek "Çocuklarımız sokaklarda gezmesin, kötü alışkanlıklar edinmesin diye çalışıyoruz." diye konuştu.

Silvan Gençlik Spor Merkezi'nin antrenörü Çetin Çolak da voleybol, futbol, masa tenisi gibi branşlarda verilen kurslarla iyi ve sağlıklı bir nesil oluşturmak için çalışma yürüttüklerini anlattı.

Öğrencilerden Berat Orak ise yaz tatilinde zamanını güzel değerlendirmek için yüzme kursuna geldiğine işaret ederek bu tür etkinliklerin sürmesini istediğini kaydetti.