Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, Avrupa Ligi'nde oynanan Medipol Başakşehir'in  Kopenhag'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in seyircisiz oynanması kararı hakkında konuşan TFF başkanı Özdemir şu ifadeleri kullandı; "Sayın Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında, 5 saatte yakın bir toplantı yapıldı ve sonunda, bütün ligler için karar alındı. İnsan sağlığını öne tutarak, 30 Nisan'a kadar tüm maçlar seyircisiz oynanacak. Bizim görevimiz bu kararı uygulamak. Tüm takımlarımız bu kararı uygulayarak, maçlarını seyircisiz oynayacaktır. Bugün Avrupa'da hemen hemen bütün ülkelerde bırakın seyircisizi, maçlar erteleniyor. Bu tedbirlerin alınmasını gönülden destekliyorum" 

Ertelemenin gündemde olmadığını dile getiren Nihat Özdemir; "Şu anda tercihimiz, taraftarsız olarak 30 Nisan'a kadar devam etmesi. Bu kararı aldık, uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Başakşehir tribünlerinde tüm takımların taraftarlarının yan yana olduğunu belirten Özdemir, "Tribünlerde her kulübün formasıyla taraftarlar vardı ama hepsinin elinde Türk bayrağı vardı. Bugünlerde en büyük ihtiyacımız olan birlik, beraberliği taraftarlarımız gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mynet Spor