Milliyet Gazetesi'nde yer alan ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir'in koronaviürs aşısına yönelik yaptığı konuşma şu şekilde;

"Covid 19 illeti, Dünya Kupası elemelerinde Milli Takım’ın da belini büktü. Biliyorsunuz, 14 futbolcumuz, hem milli maçlarda hem de kulüplerine döndüklerinde oynayamadılar.

Bu durum sabah akşam test yaptırma, karantina, takımdan ayrı çalışma nedeniyle sporcuları ve kulüpleri zorladığından 'aşı' talepleri gündeme geldi.

Covid 19 ve aşı konusunda TFF Sağlık Kurul Başkanı Prof. Ömer Taşer’i aradım. Canı sağ olsun, hocamızla konuşamadık. Yine de bir şeyler öğrendim.

Süper Lig kulüpleri, futbolcuları ve teknik kadrolarda yer alan antrenörleri bir an önce aşılatmak amacında. Uygulanmakta olan aşı protokolunda sıralarını bekliyorlar. Ancak ücretini kendileri ödemek koşuluyla yurt dışından da aşı getirebilmek için izin istiyorlar. TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün Ankara’da Sağlık Bakanı ile görüşüp talepleri iletti. Özdemir, 'Sadece futbolcuları değil, hakemlerimizi, idari personelimizi, turistik hizmet veren tüm elemanları aşılatmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile konuştum. Elinden gelen yardımı yapacağını söyledi. Onay bekliyoruz''

Kaynak: NTV Spor