ÇEŞME'DEKİ KAVGA NEDENİYLE  SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

İstanbul İş Mahkemesi'nde görülen davaya davalı TFF'nin avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu ile davacı Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Duruşmada söz alan Epözdemir “Müvekkilimin iş akdi haklı neden olmaksızın fesh ediliyor. Yargılama sorasında davalı federasyonun haklı nedenle fesh yaptığı iddia ediliyor. Benim müvekkilimin Çeşme'de yaşadığı olayla ilgili sözleşmesi fesh ediliyor. Müvekkilim sözleşmede yer alan sürenin dörtte üçünü çalışmış zaten. Yani 60 aylık sürenin 44 ayını çalışmış. Federasyonun bu zamana kadar yaptığı 44 milyon lira ödeme yaptığı göz önüne alındığında 12 milyon 950 bin liralık 12 milyon 950 bin liralık istediğimiz fiyat cezai şart miktarı fahiş değildir. Davamız kabul edilsin. Ayrıca icra inkar tazminatının davalıdan tahsilini istiyoruz“ dedi.

“TFF BİR KİŞİYİ ZENGİN ETMEK İÇİN KURULMADI”

Davalı Türkiye Futbol Federasyonu'nun avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu da, “Fesih haklı nedenle yapılmıştır. Davacının dosyaya sunduğu deliller tamamen ticari içeriklidir. Oysa bizim davamız, işçi-işveren ilişkisini kapsamaktadır. O kadar haklı bir neden ortada ki dünya kupasına katılma şansını riske sokacak durumdadır. 14 Temmuz 2017 tarihinde Fatih Terim ile TFF Yönetim Kurulu üyesi arasında bir tartışma çıktı. Bu olayla ilgili savcılık tarafından devam ediliyor. Fatih Terim'in yaptığı tüm sözleşmelerde tazminat maddesi yok. Sadece TFF ile yaptığı sözleşmelerde var. TFF Türkiye'deki 80 milyon insana sporu sevdirmek için kurulan bir kuruluştur. Bir kişiyi zengin etmek için kurulmamıştır. Bu da futbol ailesine yapılan bir eylemin neticesinde bizim iş akdini haklı nedenle feshetmemizin en önemli kanıtıdır. Haklı nedenle fesih talebimizin kabul edilmemesi durumunda tazminatta indirime gidilmesini istiyoruz. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

9 MİLYON 324 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Fatih Terim'in haksız ve tek taraflı olarak Milli Takımlar'daki görevine son verildiği iddiasıyla federasyona açtığı davayı kabuk etti. Mahkeme ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fatih Terim'e yüzde 20 icra inkar tazminatı ödemesine de karar verdi. Mahkemenin kararına göre Fatih Terim'in talep ettiği 12 milyon 950 bin lira tazminatta hakkaniyet indirimine gidildi. Buna göre mahkeme, 12.9 milyon talep üzerinden yüzde 40 indirim yaparak 7 milyon 770 bin liranın davalı TFF'nin Fatih Terim'e ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca yüzde 20 icra-inkar tazminatını da hesaplayarak 1 milyon 554 bin lira dahil olmak üzere faiz hariç toplam 9 milyon 324 bin liranın davalı TFF'nin Fatih Terim'e ödemesine karar verdi.