Çin'in Wuhan kentinde başlayarak hızla dünyaya yaılan koronavirüs nedeniyle Süper Lig'in geleceği merak konusuydu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, küresel salgın sürecinin uzaması halinde Spor Toto Süper Lig’in mevcut haliyle tescil edilmesi veya ilerleyen dönemde play-off oynatılması iddiaları hakkında konuştu.

Milliyet’e açıklamalarda bulunan TFF başkanı Özdemir şu ifadeleri kullandı;  “Şu an konuşulan iddialar asla doğru değil. Bu konular gündemimizde dahi yok. Bizim için sağlık her şeyden önce gelir. Biz fotoğrafa bu açıdan bakıyoruz. Herkes kafasına göre, kendi kendine konuşuyor. Karar verici biziz. Ne play-off ne de liglerin mevcut haliyle tescili gündemimizde yer almıyor. "

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Çünkü hiçbir şey belli değil. Sanıldığı gibi ligin başlangıcıyla ilgili öyle belli bir tarih falan da yok. Kulüpler Birliği ile bunu bile konuşmadık” 

7 MADDELİK RAPOR

Başkan Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TFF olarak 7 maddelik bir rapor verdiklerini de dile getirerek, “Bu raporda süreçle ilgili bir dizi senaryolar var ve sadece Sayın Bakan biliyor” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Super Haber