Erdoğan, taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı Bursa Stadyumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın şanına yakışır, güzel bir stadyuma sahip olduğunu belirtti.

Sıradan bir kulüp olmayan Bursaspor'un, şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Erdoğan, şampiyona böyle bir stadyumun yakışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursaspor'un alt yapısını gördüğünü ifade ederek, "Güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle, Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım onu da söyleyeyim" dedi.

Bursaspor seyircisine inandığını, bu seyircinin, sabırla, takımının layık olduğu yere çıktığını göreceğini dile getiren Erdoğan, Bursaspor'a başarılar diledi.

Birlikten, beraberlikten taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Stadyumu'nun tüm Bursalılara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bursaspor aşıklarına hayırlı olsun diyoruz. Ya Allah bismillah" diyerek, eşi Emine Erdoğan ile kurdeleyi kesti.

Erdoğan Şöhretler Karması ile eski Bursasporlu futbolculardan oluşan takımlar arasındaki gösteri maçının başlama vuruşunu da yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursaspor'un renklerini taşıyan yeşil-beyaz futbol ayakkabısı giymesi dikkat çekti.