Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Vardar'a 2-0 yenilerek hayal kırıklığı yaratması ülke puanı için de ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Bir başka iddialı ve takım puanı yüksek temsilcimiz Galatasaray'ın da erken veda ettiği Kupa 2 elemelerinde sarı-lacivertlilerin de zor duruma düşmesi 5 takımla rekor kırarak grup aşamasına kalma hayallerimizi suya düşürdüğü gibi şampiyonumuzun Devler Ligi'ne doğrudan katılımını da riske sokabilecek, problemli bir zemin oluşturuyor.

Beşiktaş ve Konyaspor'un ardından Başakşehir'in de grup aşamasını garantilemesi bir teselli olsa da bu sezon yalnızca 1.500 puan toplayabilmişken iki devi kaybetmenin eşiğinde olmamız, bizi sadece 1.951 puan geriden takip eden Hollanda için iştahları kabartıyor.

Eğer sezon sonunda Hollandalılara geçilirsek şampiyonumuzu dahi 2019/2020 sezonu öncesinde eleme maçları bekliyor olabilir. 30.500 puanlı Türkiye'nin, 28.549 puanlı Hollanda'ya geçilmemesi için tüm takımlarımıza iş düşüyor. Son olarak 2010/11 sezonu başında Galatasaray Karpaty Lviv'e, Fenerbahçe de PAOK'a elenerek gruplara kalamamıştı.

(Sabah)