UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, koronavirüsün Avrupa'ya yayılmasında Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki Atalanta - Valencia maçının büyük etkisi olduğu yönündeki iddialara cevap verdi.

İtalya’nın Lombardiya bölgesinde bulunan Bergamo şehrinin belediye başkanı Giorgio Gori, Atalanta - Valencia maçının biyolojik bomba etkisi yaptığını ve Kovid-19 salgınının başlangıcı olduğunu dile getirmişti.

Bergamo'da oynanması gereken karşılaşma, şehrin stadının UEFA kriterlerine uymadığı gerekçesiyle Milano'daki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanmış ve 40 binden fazla taraftar, 19 Şubat'ta oynanan maç için Milano'ya gitmişti.

Corriere dello Sport, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Atalanta - Valnecia maçı için "salgının başlangıç noktası" ifadelerini kullanırken o mücadeleye giden taraftarlarda da bir hafta içinde küresel salgın ilan edilen koronavirüs vakası tespit edilmişti.

Öte yandan Atalanta karşılaşmasının ardında ülkelerine dönen üç Valencia taraftarının koronavirüs testi de pozitif çıkmıştı. Bu vakalar, İspanya'da gözlemlenen ilk vakalardı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği başkanı Ceferin ise kendini şu ifadelerle savundu; "Atalanta - Valencia maçının 'biyolojik bomba' etkisi yarattığını düşünmüyorum. 19 Şubat'ta Lombardiya'nın salgının merkezi olabileceğini kim biliyordu? Bu işin bu kadar ileri gideceğini kim tahmin ediyordu?" 

Başkan Aleksander Ceferin açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; "Kararları bir günde almıyoruz. İtalyan yetkililere sorduk ve maçla ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediler. Sınırlar açıktı. Burada sorumluluk yetkililerdeydi" 

Kaynak: Goal.com