Dünya futbolunun patronu FIFA'da başlayan ve çok sayıda yetkilinin gözaltına alınmasıyla devam eden yolsuzluk skandalı, Avrupa futbolunu yöneten UEFA'ya da sıçradı.

TRT Spor'un haberine göre, UEFA Başkanı Michel Platini, yolsuzluk soruşturması sonucunda görevden alınacak. TRT Spor bu haberine kaynak olarak Fransız basınını gösterdi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter’e yapılan soruşturma çerçevesinde, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, FIFA harcamaları çerçevesinde 2 milyon dolar değerinde bir ödeme yaptığı iddia edilmişti. İfadesi alınan Platini de bu ödemeyi doğrularken bunların tamamen belgeli olduğunu açıkladı.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI AÇILDI

Platini yetkililere ayrıca, İsviçre'de yaşadığını ve ne zaman isterlerse soruşturmayla ilgili olarak yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti. Ancak aradan birkaç gün geçmeden Platini hakkında bu kez soruşturma açıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü...

İddiaya göre Platini, bu soruşturmanın ardından görevinden alınacak.

SEPP BLATTER DE GÖREVDEN ALINACAK

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de benzer bir şekilde görevden alınacağı konuşulurken, FIFA’da geçici başkanlık sisteminin getirileceği iddia edildi.