UEFA, 55 ülke federasyonuyla video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi ve covid-19 salgını sonrası alınan kararları açıkladı. Milli takımlara oyuncu gönderen 55 üye ülkeden 676 kulübe toplamda 70 milyon euroluk ödemenin yapılarak destek olunacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Play-Offlar’ında yer almayan 39 takıma oyuncu gönderen kulüpler için 50 milyon Euro, Avrupa Futbol Şampiyonası Play-offlar’ında yer alan 16 takıma oyuncu gönderen kulüplere 17.7 milyon ve sonrasında 2.7 milyon euro destek sağlanacağı bildirildi.

"LİGLER İÇİN HAZİRAN AYI ÇAĞRISI"

UEFA, tüm federasyonlardan, liglerin en geç haziran ayında başlamasını ve 3 Ağustos tarihinde bitirilmesini talep etti. Haziran ayında liglerini başlatamayan ülkelerin, en geç 27 Mayıs tarihinde açıklaması şartıyla, play-off oynatmasını istedi. Sezonu oynatamayan ve mevcut haliyle tescil eden ya da iptal eden liglerin, sportif başarı kıstasıyla belirleneceği açıklandı.

Ayrıca, gündemde sıkça yer alan UEFA puanına göre Avrupa seçeneğinin gündemlerinde olmadığı, herhangi bir kulübe Wild Card ile Avrupa seçeneğinin sunulmayacağı da belirtildi.

"EURO 2012 KADINLAR FUTBOL ŞAMPİYONASI ERTELENDİ"

İngiltere’de 2021’de yapılması planlanan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nın, yine İngiltere'de 6-31 Temmuz 2022’de yapılacağı ilan edildi

Kaynak : Skor