Ülkesinde yayınlanan Mladina isimli dergiye konuşan Ceferin, kulüpler arasındaki mali uçurumun önüne geçmek için düzenleme yapılabileceğini açıkladı.Zengin kulüplerin daha da zenginleştiğini ve onlarla geri kalanlar arasındaki uçurumun büyüdüğünü vurgulayan Aleksander Ceferin, “Gelecekte, bu durum için ciddi çalışma yapacağız. Kulüplerin bütçeleri ve oyuncu maaşlarına limit getirme konusunda kafa yormak zorundayız” dedi.Bazı kulüplerin kadrolarında çok sayıda isme yer verdiğini de kaydeden Ceferin, “Oyuncuları transfer edip hiçbir yerde oynatmıyorlar. Salary cap uygulaması, kulüpleri daha rasyonel kararlar almaya itecek. Bu büyük bir mücadelenin önünü açacak. Bunu başarırsak, bu tarihi bir değişim olacak” diye konuştu.
Kulüplerin, gelirlerinden çok harcamasına engel olmak için 2012’den itibaren Finansal Fair Play’i hayata geçiren UEFA, ilk 3 yıl uygulamalarda esnek davranmış; ancak daha sonra kurallarını serleştirmişti.

UEFA Başkanı Alersander Ceferin, FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda da uygulanan Video Hakem Uygulaması’yla (VAR) ilgili de konuştu ve “VAR’ın beni ikna etmesi için bir çok testten geçmesi gerekecek. Teknolojiye karşı değiliz; ancak şu anda UEFA’nın şu an VAR’a geçiş için bir planı yok. Gol çizgisi teknolojisi çoğu eleştirelere rağmen başarıya ulaştı.” açıklamalarını yaptı.