Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da sona eren 44. UEFA Kongresi'nde konuşma yapan kurumun genel sekreteri Theodore Theodoridis, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak Avrupa'da da hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs salgını nedeniyle futbol organizasyonlarının ertelenmesi olasılığı göz önünde bulundurularak, yeni bir takvim üzerinde çalışacak bir grup kurulduğunu açıkladı.

Toplantıya katılan FIFA Başkanı Gianni Infantino ise salgının yayılmasını önlemek amacıyla yetkililerle birçok ortak çalışma yürüttüklerini ve panik yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Kovid-19 (koronavirüs) nedeniyle liglerin 23 Mart'a kadar ertelendiği İsviçre'nin futbol federasyonu başkanı Dominique Blanc, hızla Dünya'yı etkisi altına alan salgına karşı daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirterek, şu uyarıda bulundu; "Koronavirüs, futbol kurumlarını ve profesyonel futbolu sekteye uğratabilecek boyutlara ulaşabilir." 

Salgın nedeniyle İtalya Serie A'da son iki haftada birçok lig mücadelesi ertelenirken, UEFA Avrupa Ligi'nde Inter ile Ludogorets arasındaki maç, seyircisiz oynanmıştı.

Kaynak: Mynet Spor