UEFA'dan şok karar... UEFA, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısı sonrasında EURO 2016'da saygı duruşu yapılmayacağını duyurdu. Bu karar şok etkisi yarattı. Çünkü, geçtiğimiz günlerde Fransa'daki terör saldırısı sonrasında UEFA tüm organizasyonlarında yas ilan etmişti. Maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstanbul'daki hain saldırı sonrası böylesine bir kararın alınmaması vatandaşlarımızdan da büyük bir tepki aldı. UEFA'nın sunduğu gerekçe terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtildi. UEFA, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri için başsağlığı mesajı yayınladı.

EN GÜÇLÜ TEPKİNİN VERİLMEMESİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul'da katıldığı bir iftarda şu açıklamaları yaptı: "Bana ulaşan son bilgiye göre UEFA, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldı. Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası alanlarda verilmesi gereken en güçlü tepkinin verilmemesi bizi üzmüştür"

TÜRKİYE ES GEÇMEDİ!
Türk Milli Takımı, Yunanistan maçından önce Fransa'da Charlie Hebdo'ya yapılan saldırısı sonrasında saygı duruşunda bulunmuştu. Ancak aynı karşılığı dün alamadık. 


KAYNAK
:TAKVİM