Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal istediği projeleri gerçekleştiremediği için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Aysal'ın sürpriz bir kararla başkanlıktan ayrılması camiada büyük yankı uyandırmış fakat bazı isimler de kulübün girdiği borç yükünde sorumlu olarak kendisini göstermişti.

Yeniyüzyıl'a çarpıcı bir mülakat veren Aysal, eleştirileri göğüsledi ve başkanlığa dönebileceğinin sinyallerini verdi. İşte Aysal'ın açıklamalarından bazı kesitler...

4. YILDIZDA HİÇBİR KATKISI YOK

"Duygun Yarsuvat, 6 ay rahat başkanlık yaptıysa bunu Dursun Özbek’e borçludur. Ben de Duygun’a hazır bir sistem verdim. Oyuncusunu verdim, kredisini verdim, parasını verdim ona. Çok rahat bir giriş yaptı. Ama o altı ay süresince sadece etrafla uğraştı. Ama herkes biliyor bütün işi 2. adam olarak Dursun Özbek yürüttü. Eğer Dursun Özbek işine bu kadar hakim olmasaydı, başarı olmazdı. Duygun Yarsuvat’ın görevi gidenleri karalamaktı sadece. G.Saray’ın 4. yıldızında en ufak bir katkısı olmadı."

DROGBALAR SNEIJDERLER NASIL GELDİ?

"İstediğim projeleri gerçekleştiremediğim için ayrıldım. Çünkü G.Saray’ın bana devredilen 328 milyon dolar borcu artı 81 milyon dolar da 3,5-4 yılda ödenmesi gereken banka faizleri ve masrafları vardı. G.Saray’ın tüm gelirleri de bankalara 5,6,7 seneliğine rehin edilmişti. Ben yeni gelirler üretmek zorundaydım. Hisse senedi satışları, alımları, sermaye artışlarının yanı sıra büyük sponsorlar sağladık. Belki hatırlarsınız, o zaman her hafta bir firmayla imzalar atılır, basın top- lantıları yapılırdı. Böylece G.Saray’da bir para akışı sağladık. Bunu sağlarken üstelik imkanlarımızı da artırdık. Böylece olmayan bir parayı yarattık ve bununla yepyeni bir takım kurduk. Çünkü ben geldiğim vakit 2-3 futbolcusu olan bir G.Saray kalmıştı elde. 40 futbolcuya yakın yepyeni bir takım kurduk ve bunun bir maliyeti vardı. Yeni paralar üretmek zorundaydım. Drogbalar, Sneijderler, Musleralar nasıl geldi sanıyorsunuz?"

OFİSİME GELİP 'GİTME' DİYE YALVARDILAR

Galatasaray’ın o dönemki bütün yöneticileri, eski başkanlar dahil, epsi benim ofisime gelip ‘Gitme’ diye yalvardı. Ben bu bırakma işinde kararlı olunca bu kez bir karalama kampanyası başlattı bu isimler. Sebebi de şu: Kendi isteği ile ayrılan başkana kesilen bir cezadır. İtibar kaybına uğratarak cezalandırmak.

YENİDEN BAŞKAN OLACAK MI?

"Seçilmiş bir başkan varken böyle bir soruya cevap vermek ayıp olur. Ancak şu kadarını söyleyeyim. Çok gencim, hayat uzun. Bu köprülerin altından daha çok sular akar."